Κάλεσμα για την οργάνωση ημέρας δράσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κάλεσμα που έφτασε στα χέρια μας από τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου και αναδημοσιεύουμε στα πλαίσια του συντονισμού των κινήσεων από τα κάτω.

Μέσα στο σχέδιο υποβάθμισης και ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου που διεξάγεται στις μέρες μας, συμπεριλαμβάνεται και η αναδιοργάνωση των οργανισμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ, ΗΛΠΑΠ κτλ) με το γνωστό επιχείρημα περί «εξυγίανσης» και «ζημιογόνων επιχειρήσεων». Το αναδιαρθρωτικό τους σχέδιό περιλαμβάνει την συγχώνευση οργανισμών, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στις εν λόγω επιχειρήσεις με σκοπό την μείωσή τους στο 1/3 καθώς και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των οργανισμών. Άμεσες συνέπειες αυτού του εγκληματικού σχεδίου είναι:
– η αύξηση της τιμής και η κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου
– η μείωση δρομολογίων,η κατάργηση «άγονων» μη κερδοφόρων γραμμών
– η αύξηση του χρόνου αναμονής, η κακή συντήρηση των ΜΜΜ
– οι περικοπές μισθών και νέες ελαστικότερες σχέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.
Συνολικά, θεωρούμε πως όλο αυτό το σχέδιο επηρεάζει άμεσα τους εργαζόμενους και τους επιβάτες-χρήστες όλων των ΜΜΜ με σαφείς αρνητικούς όρους για την καθημερινότητα και των δύο. Πιστεύουμε πως οι δημόσιες συγκοινωνίες θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.
Εμείς καλούμε πρωτοβουλίες και συνελεύσεις κατοίκων, αγωνιστές και αγωνίστριες που δραστηριοποιούνται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και κοινωνικούς χώρους να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις τους και να προβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες.

Για αρχή, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση ημέρας δράσης και επιμέρους δράσεων για τα παραπάνω ζητήματα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 20.00 μ.μ στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου λειτουργεί με ανοιχτές, οριζόντιες και κινηματικές διαδικασίες με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Δεν έχει καμία σχέση με κομματικούς φορείς και γραφειοκρατικές δομές θεωρώντας ότι ο αγώνας των κατοίκων είναι υπόθεση των ίδιων.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

e-mail: tapitourgeio@gmail.com