Category Archives: συνέλευση

Για το site της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ…

Το site  της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ εδώ και λίγο καιρό έχει μείνει ανενεργό, λόγω του ότι οι περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που συμβαίνουν στην κατάληψη αλλά και στη γειτονιά πλέον καλύπτονται από το site της λαϊκής συνέλευσης Θησείου – Πετραλώνων – Κουκακίου. Το παρόν site θα παραμείνει ενεργό για να καλύπτει τις δραστηριότητες του Παιδικού στεκιού – Φτου Ξελεφτεριά, ενώ το mail του  ΠΙΚΠΑ θα πάψει να λειτουργεί.

“Γείτονα/ισσα, η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της περιοχής μας σε καλεί να μην πληρώσεις τα χαράτσια”

Από την τελευταία   Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Θησείου – Πετραλώνων – Κουκακίου αποφασίστηκαν και δρομολογήθηκαν δράσεις ενάντια στα νεο-επιβαλλόμενα χαράτσια. Έτσι δόθηκε ραντεβού για παρεμβάσεις σε εφορίες-τράπεζες την Πέμπτη 08:00 π.μ. στο σταθμό του Ηλεκτρικού στα Πετράλωνα. Η συνέχεια των κινήσεων θα συζητηθεί στην νέα συνέλευση την Παρασκευή στις 19:00 στην πλ.Μερκούρη, ενώ το Σάββατο μετά και από το συλλογικό φύτεμα στη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ, στην πλ.Μερκούρη στις 19:00 οργανώνουμε την συλλογική μας κουζίνα.

Συλλογική οργάνωση στις γειτονιές μας της άρνησης πληρωμής των νέων χαρατσιών

Η Λαική συνέλευση κατοίκων Θησείου – Πετραλώνων – Κουκακίου αυτή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πλατεία Μερκούρη, σκέφτεται, συζητάει και οργανώνει την άρνηση πληρωμής των νέων χαρατσιών.  Απέναντι στην συνεχιζόμενη λεηλασία των ζωών μας και στις αποσπασματικές προσπάθειες αντίστασης, η οργάνωση μας στο επίπεδο της γειτονιάς δίνει τα περιθώρια σε συνδυασμό και με άλλες παράλληλες κινήσεις σε γειτονιές (1,2) να σχηματιστεί ένα μέτωπο αντίστασης που θα κάμψει το σάστισμα και την ηττοπάθεια.  Η προηγούμενη εμπειρία των αγώνων για ελέυθερες μετακινήσεις (1,2,3) και της δικτύωσης των κινήσεων γειτονιάς αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για τον αγώνα στο σήμερα.

 

Παράλληλα στα πλαίσια της λειτουργίας ομάδων εργασίας της λαϊκής συνέλευσης, κάθε Τετάρτη στις 20:00 συναντιέται στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ η ομάδα της συνέλευσης για το κοινωνικό ιατρείο, ενώ τις δραστηριότητες του στην κατάληψη συνεχίζει και το παιδικό στέκι – Φτου Ξελευτερία κάθε Παρασκευή στις 18:00.

Νέα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακίου-Θησείου

Νέα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακίου-Θησείου την Κυριακή 28 Αυγούστου στη πλ. Μερκούρη,ενώ  κάθε Κυριακή  μαζευόμαστε και τρώμε όλοι μαζί στη πλ. Μερκούρη μετά τις 8μμ.

Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις στις γειτονιές μας

Πάνω από 100 άτομα δώσανε το παρόν στην λαϊκή συνέλευση που έγινε την Τετάρτη στην πλατεία Μερκούρη.  Με συζητήσεις γύρω από την κρίση,  το Μνημόνιο και την επίθεση στις ζωές μας αλλά και τις δομές αντίστασης και αυτοοργάνωσης που αναπτύσσονται στο Σύνταγμα και στις γειτονιές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, ο παρεβρισκόμενος κόσμος εξέφρασε τις αγωνίες του αλλά και τις ελπίδες του.  Δύο συνιστώσες ξεχώρισαν μέσα από τη συζήτηση: η πρώτη σε σχέση με την απεργία στις 15 Ιουνίου και την οργάνωση και συμμετοχή μας σε αυτήν, και η άλλη σε σχέση με πώς οργανωνόμαστε στην ίδια τη γειτονιά μας. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Μερκούρη ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή της συνέλευσης στην απεργία στις 15 Ιουνίου με πανώ. Παράλληλα κανονίστηκαν δράσεις στις γειτονιές μας για την προπαγάνδιση της απεργίας αλλά και την διάχυση του μυνήματος της αντίστασης στις γειτονιές. Η αφίσα που συνοδεύει αυτές τις δράσεις:

Λαϊκή Συνέλευση Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου

Οι γειτονιές των Πετραλώνων,  Θησείου και Κουκακίου έχουν μια μακρά παράδοση στην συγκρότηση αγώνων μέσα από διαδικασίες λαϊκών συνελεύσεων για θέματα που αφορούν τις γειτονιές μας και όχι μόνο. Από το αγώνα ενάντια στην περίφραξη του Φιλοπάππου,  στην μετατροπή της περιοχής σε διασκεδαστήριο, στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τους αγώνες για τη δημιουργία πάρκου στην πρώην Κορεάτικη Αγορά μέχρι και τους αγώνες ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και του μνημονίου, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την δυνατότητα να εκφραστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να προγραμματίσουν και να αναλάβουν δράσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούσαν.

Ξαναπιάνοντας αυτό το νήμα που διατρέχει την μνήμη των κοινωνικών αγώνων στις περιοχές μας, αυτή την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7 μ.μ. συγκαλείται Λαϊκή Συνέλευση Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου, για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, κυβέρνηση – αφεντικά -τραπεζίτες – Τρόικα.

Το κείμενο της αφίσας που κολλιέται στις γειτονιές μας:

ΦΤΩΧΕΙΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ -ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ
Μας κήρυξαν τον πόλεμο.
Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.
Όλοι/ες στους δρόμους
Όλοι/ες στις πλατείες, ντόπιοι και μετανάστες.
Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων
Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου
Τετάρτη 8 Ιούνη 7 μ.μ. Πλατεία Μερκούρη


Κινητοποίηση των κατοίκων για το μέλλον του πρώην Σεράφειου κολυμβητηρίου

Την Τρίτη 19 Απριλίου στις 6μμ στην πλ. Εργάτη, πρωτοβουλία κατοίκων καλεί σε συνέλευση με θέμα το μέλλον του Σεραφείου. Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της άμεσης κινητοποίησης κατοίκων που αντέδρασαν στην κοπή δέντρων από εργολάβο του έργου (φώτο και περιγραφή) και γίνεται με σκοπό τη λήψη αποφάσεων και δράσεων στο άξονα της υπεράσπισης του χαρακτήρα, που θέλουν οι κάτοικοι για αυτό τον σημαντικό για την περιοχή, δημόσιο χώρο.


Ενημέρωση για το θέμα του Σεράφειου 1,2,3,4 από παλιότερες δημοσιεύσεις.

Σε αυτήν την κίνητοποίηση αποφάσισε να συμμετέχει και η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου στο πλαίσιο της διεύρυνσης της θεματικής της. Παράλληλα καθόρισε νέα ανοιχτή συνέλευση στη 1 Μαίου στις 1 το μεσημέρι, εδώ στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα.

 

Η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Τους τελευταίους μήνες ένας τοπικός αγώνας έχει αρχίσει να παίρνει μορφή στις γειτονιές μας. Με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και την γενική αναδιάρθρωση τους, κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Μέσω αυτών των ζυμώσεων δημιουργήθηκε η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου για τα μέσα μαζική μεταφοράς. Με ανοικτές συνελεύσεις και παρεμβάσεις στους σταθμούς της περιοχής μας  προβάλλει την αντίσταση στο τοπικό επίπεδο απέναντι στην επιβαλλόμενη εξαθλίωση. Μέσα σε αυτούς τους μήνες που ξεδιπλώνεται αυτός ο αγώνας στις γειτονιές μας, η κατάληψη ΠΙΚΠΑ ήταν και είναι μια ανοικτή δυνατότητα για τις δραστηριότητες και τις επιμέρους ομάδες που δρουν σε αυτόν.

Για περισσότερη ενημέρωση γύρω από τις δράσεις και την οργάνωση τους η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου έχει φτιάξει το δικό της μπλόγκ. Οι τελευταίες παρεμβάσεις της συνέλευσης έγιναν στους σταθμούς Ταύρου και Πετραλώνων.
Επόμενη κίνηση είναι η τακτική συνέλευση την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην πλατεία Μερκούρη.