Οι μετακινήσεις δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνική ανάγκη – σκηνή 4η

Χθες 27-01 στα πλαίσια του συντονισμού των δράσεων στις γειτονιές για το ζήτημα των ΜΜΜ, η ανοικτή συνέλευση Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου ξεκίνησε τις παρεμβάσεις από την αφετηρία του τρόλεϊ 15 με το οποίο μετακινήθηκε η παρέμβαση προς το σταθμό του Φιξ. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης κλείστηκαν τα ακυρωτικά και ενημερώθηκαν με κείμενα και συζητήσεις, οι επιβάτες και ο οδηγός για τους λόγους της παρέμβασης.
Κατά την άφιξη της συνέλευσης στο σταθμό του Φιξ μια ευχάριστη συνάντηση με την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου και συναγωνιστές από γειτονικές περιοχές (Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη, …) οδήγησε σε μια σύμπραξη των αρνήσεων , μέχρι οι σύντροφοι να προχωρήσουν σε άλλους σταθμούς να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους. Κατά την διάρκεια της παραμονής  στο σταθμό κλείστηκαν τα ακυρωτικά και ενημερώθηκαν επιβάτες αλλά και  εργαζόμενοι για τα δικά μας αντιμέτρα ενάντια σε αυτά της κυβέρνησης και τους κράτους, αλλά και για την γενική προοπτική της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη.
Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν θετικές ως ένθερμες με ορισμένες εξαιρέσεις κινούμενες γύρω από το δίπολο σκέψης: “εδώ υπάρχει κράτος,μια κοινωνία με νόμους – μου στερείται το δικαίωμα να χτυπήσω εισιτήριο, αυτό είναι φασισμός”που δημιούργησαν εντάσεις και απαντήθηκαν κατάλληλα και ως προς τα 2 σκέλη.

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στις γειτονιές εδώ

Υ.Γ.Φυσικά η παρέμβαση  συντομεύτηκε από την ροή των γεγονότων στην απεργία πείνας των μεταναστών, καθώς πολλοί από τη συνέλευση σπεύσανε στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην νομική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *