2η Μέρα συντονισμένων δράσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη δράσεις στις γειτονιές των Πετραλώνων – Κουκακίου στα πλαίσια της 2η μέρας συντονισμένων δράσεων για τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι δράσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συντονισμένων δράσεων που είχαν γίνει την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο στο κέντρο όσο και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά για την προώθηση του αγώνα  για δωρεάν και ποιοτική μετακίνηση.  Η κίνηση αυτή συνέπεσε με το κλείσιμο των ακυρωτικών μηχανημάτων σε πολλούς σταθμούς του ΗΣΑΠ μετά από απόφαση του σωματείου των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα μαζεύτηκε κόσμος στον σταθμό των Πετραλώνων όπου μοιράστηκαν κείμενα, ενημερώνοντας τους επιβάτες οι οποίοι ανταποκρινόταν θετικά γενικώς, επηρεασμένοι και από την κίνηση των εργαζομένων που είχαν κλείσει τα ακυρωτικά μηχανήματα. Η θετική αυτή κίνηση των εργαζομένων δυστυχώς δεν είχε την αντίστοιχη ενημέρωση που της άξιζε με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην είναι σίγουρος αν πρέπει να βγάλει εισητήριο ή όχι.

Στην συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στο τρόλευ 15 όπου και κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα και κλείστηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Τέλος έγινε παρέμβαση και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συγγρού -ΦΙΞ όπου μοιράστηκαν κείμενα κολλήθηκαν αφίσες και αυτοκόλλητα.

Το κείμενο που μοιραζόταν εδώ.

Ανταπόκριση από τις δράσεις και σε άλλες περιοχές εδώ.